2061 : antzinako kronikak - Txiliku; Mendizabal Ugalde, Juan Ignacio (Donostia : Elkar, 1990)
2061. urtean ez dago libururik Euskal Herrian, ez dira ezertarako behar: grabagailu, ordenagailu, simulagailu eta beste gailu guztiak alferrikakoak egin dituzte liburuak. Hala ere, museotan eta liburutegi zaharretan aurkitu daitezke oraindik eta Harkaitz eta Itsaso bikoteak liburu zaharren arazo hau ondo aztertzea erabaki du. Unibertsitate zaharreko alegiagailu berriarekin 1912, 1956 eta 2020. urtetan nola bizi ziren jendeak ezagutzera joango dira eta garai bakoitzeko liburuak edo ipuinak aztertuko dituzte. 2061. urtean idazten hasitako liburu honetan, Euskal Herriko eta agian munduko azken liburu honetan, beti haserre dabilen bikote maitemindu baterk beren aurrekoen antzinako kronikak erakutsiko dizkizue.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Fantasia; Zientzia-fikzioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak