Itsasoa eta gizakia . Sare uztaidunak - Treku, Rafael (Donostia : Alcedo PC, 1995)
ITSAOA ETA GIZAKIA saila GIZARTE ZIENTZIAK ikasgaiaren ardura duten irakasleentzako laguntza gisa pentsatuta dago. Gaia berez oso zabala bada ere, honako honetan Euskal Herriko eta inguruetako gizon-emakumeen itsas jarduerak aztertzen dira, batez ere. Gizakia janariaren interesak eraginda hasi zen itsasoarekin harremanetan, baina gerora bestelako jarduera batzuk ere garatuz joan dira, nola hala garraioa, energiaren aprobetxamendua edo gerrarekin zerikusia dutenak, eta baita aisialdiari, kirolari eta plalzerrari lotuak direnak ere. Sail honetan agertzen dira halaber iraganean itsasoaren inguruan sortu ziren lanbide zaharrak, gaur egun asko eta asko gure kultur ondarearen erlikia bihurturik direnak.
EIMA Programa 1994
DBH1-4 mailak
Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz egina.
Keywords: Arrantza; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak