Ihauteriak - Eskoriatzako Irakasle Eskola ([Eskoriatza] : Irakasle Eskola, 1990)
Bideo sail hau hiru kapituluz osatuta dago, hirurok ihauteria dute gaia. Hiruretan Euskal Herriko zenbait herritan nola ospatzen den ikusten da: antzezpenak, mozorroak, dantzak, abestiak, Erdiko eta Goiko Zikloko haurrei zuzenduta daude, hauen bidez, haurrek Euskal Herriko ohiturak ondo ezagutzeko aukera edukiko dute. Beste kontestuetan, herrietako jaietan, dantzaldietan esate baterako, entzundako eta ikusitako pertsonaiak: "Ttuntturroak", "Maskaradako dantzariak",. "Atorrak", "Markitos"; abestiak eta dantzak beraien sorterrian kokatzeko aukera edukiko dute haurrek. Informazio iturri izatetik aparte bideo honek zenbait ekintzaren euskarri bihurtu dezakegu; gida didaktikan adibide batzuk agertzen dira.
. Lantz, Zuberoa . ; Mundaka, Zalduondo . ; Ituren-Zubieta, Altsasu
EIMA 1988
Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Sailaren laguntzaz egina, EIMA II Programa
Beta formatuan ere badago
Keywords: Inauteriak; Inauteriak -- Euskal Herria; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Baliabide digitalak