Egun bat Petre Romanescuren bizitzan - Mendiguren Elizegi, Xabier; Ortega, Manu (Donostia : Erein, 2009)
Petre Romanescuri idazlana egiteko agindu dio andereño Itsasok, bere egun bat kontatuz. Petreri, baina, ez zaio idaztea gustatzen, bai ordea zinema. Hortaz, gurasoek oparitutako bideo-kamerarekin hasiko da bere bizitza grabatzen: etxea, familia, auzoa... eta batez ere mendian egingo duten egun-pasa; osaba-izebekin eta eta beste lagun batzuekin patxadan eta umore onean pasatzeko egun hori, hala ere, konplikatu egingo da, eta uste ez bezala amaituko da.
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
XXVII. Lizardi saria 2008
Keywords: Eguneroko bizitza -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Txangoak; Eguneroko bizitza; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak