Tinta-bihotz - Funke, Cornelia; Zubillaga, Naroa (Donostia : Elkar, 2009)
Antzinako liburuak zaharberritzen ditu Mok, eta liburuei dien maitasuna bere alaba. Meggie-ri irakatsi dio. Maggie irakurle amorratua da. Gau batean, gizon misteriotsu bat agertuko da haien etxeko leiho atzean eta, handik aurrera, abenturaz beteriko bidaiari ekingo diote aita-alabek liburu berezi baten bila. Bidaian zehar, bere bizitzako misteriorik handiena argituko du Meggiek: bere amaren desagertzea.Eleberri magikoa da hau, fantasiazko eleberri bat; liburuen mundura bidaia eta literatur testu unibertsalei maitasun aitormen bat.Zinemara eraman den eleberri hau trilogia baten lehenengo alea da.
12 urtetik aurrera (horia)
Liburu honen itzulpenak Alemaniako Atzerri Ministerioak sorturiko Goethe Institutuak emandako diru-laguntza jaso du.
Tintenherz
Keywords: Fantasia -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura