Ez naiz sirena bat - Agirre, Katixa; Eibar, Eider (Donostia : Elkarlanean, 2009)
Helenari ez zaizkio igeriketa-klaseak eta igerilekua gustatzen: ura belarrietatik sartzen zaiolako, ura ahotik sartzen zaiolako, urak begiak gorri uzten dizkiolako... eta horrez gain Sorkun irakasle sorgina atsegin ez duelako. Errepikatu egin beharko du igeriketa-ikastaroa, baina hurrengo ikasturtean Ibon izango da irakasle a, eta horrek apur bat aldatuko ditu gauzak.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Umorea; Igeriketa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak