Bost ahizpa - Arana, Aitor; Euskaltzaindia; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa (Bilbao : Euskaltzaindia : Bilbao Bizkaia Kutxa, 2003)
Polizi eleberri klasikoen munduan sartuko gaitu egileak eleberri honetan. Elkarrekin ongi moldatzen ez diren bost ahizpa etxetzar batean elkartuko dira aitaren oinordekotza jasotzeko asmoz. Ustekabez ustekabe ibiliko da irakurlea gertakarien hariak harrapatuta, eta bukaera jakiteko irrika sortuko da beregan, hiltzailea nor den asmatzea baino enigma handiagoak (pertsonaia nagusien nortasunaren ingurukoak) dituen eleberri hau irakurtzean.
Txomin Agirre Saria. Eleberria, 2002
Keywords: Helduentzako Literatura