Dr. Jekyll eta Mr. Hyde - Stevenson, Robert Louis (1850-1894); Galarreta, Xabier (Donostia : Txertoa, 1990)
Elaberri ospetsuan gizakiarenak diren bi aldeek burruka egingo dute elkarrekin. Eta pertsona bakoitzak bere baitan daramatzan aintzinako bi joera horiek-ongia eta gaizkia hain zuzen-bide eskizofreniko batean zehar gidatuko gaituzte beldurraren mugaraino.
Keywords: Helduentzako Literatura