EGA : 1988 eta 1989ko azterketak - Gardner, Nikolas; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Euskadi. Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila (Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1990)
Lau dira, liburuki honekin, Euskararen Gaitasun Agiria (EGA) eskuratzeko prestatu eta argitara eman diren azterketen bilduma-liburuak. Oraingoan, 1988 eta 1989ko deialdi irekietako azterketen material-sorta eskaintzen da: azterketa horietatik idatzizko galdera-orriak, entzutezko eta irakurriaren ulermenari buruzko galderak eta idazmena neurtzeko ariketak hain zuzen, osorik jaso dira; ahozko azterketa-materialen artetik, aldiz, aukera bat baino ez da aurkezten, jadanik ohizko bihurtu den jokabideari jarraiki. Bide beretik, eta gelarako ikasmaterial erabilgarriak eskaini nahi izan direnez, azterketa-materialok ariketa-motaka sailkatu dira, erantzun-proposamenak ere bertan eskainiz.
Keywords: Euskara -- Azterketak, testak, etab; Azterketak; Monografiak; Baliabide digitalak