Eraztun ospetsuaren arrastoa - Sierra i Fabra, Jordi; Arana, Aitor ([Euba] : Ibaizabal, 2006)
Adrianaren aitona, izen handiko antikuarioa, hil egin dute eta berak zeukan gauza mitiko bat desagertu egin da. Bere nahia ez bada ere, neska nazioarteko korapilo batean harrapatuta ibiliko da, inguruan talde batzuk dituela ahaleginak eta bi egiten altxor irrikatua eskuratzeko. Altxorra aurkitzeko gakoa duelakoan, denak saiatuko dira neskaren konfiantza bereganatzen. Hirian bakarrik, udaminean, Adrianak aurre egin beharko dio minari, eta bere zentzumenak adi eta erne jarri, nahaste-borraste hau bi egun trinko eta bizitan konpontzeko.
14 urtetik aurrera (horia)
El rastro del Anillo Magno
Keywords: Misterioa; Ikerketa kriminala -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura