Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez - Etxeberria, Gillermo; Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Hamahirugarren zinta honetan 9 bideo labur jasotzen dira.
. 1. Patxiku artza (G. Etxebarria) . 2. Patxiku artza armairuan (G. Etxebarria) . 3. Patxiku artza endredatzen (G. Etxebarria) . 4. Patxiku artza eta Ainhoa (G. Etxebarria) . 5. Patxiku artzaren istorioak (G. Etxebarria) . 6. Patxiku artza gozodendan (G. Etxebarria) . 7. Patxiku artza lanean (G. Etxebarria) . 8. Patxiku artza piperretan (G. Etxebarria) . 9. Agur Patxiku artza (G. Etxebarria)
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak