Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez : kontu kontari - Iriondo, Lurdes (1937-2005); Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Hamargarren zinta honetan 11 bideo labur jasotzen dira.
. 5. San Juan sua (L. Iriondo) . 6. Olentzero gaua (L. Iriondo) . 7. Ketebi herrian (L. Iriondo) . 8. Astoa eta otsoa (L. Iriondo) . 9. Mateo Txistu (L. Iriondo) . 10. Iñauterriak (L. Iriondo) . 11. Tarzan (L. Iriondo) . 12. Mari-Zikin (L. Iriondo) . 13. Zorriaren larrua (L. Iriondo) . 14. "Doctor aspririna" sendagile eroa (L. Iriondo) . 15. Txoria, arraina eta neskatxa (L. Iriondo)
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak