Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez - Genua, Enkarni; Iriondo, Lurdes (1937-2005); Urbieta, Imanol (1934-2016); Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila; Kukubiltxo Taldea (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Seigarren zinta honetan 13 bideo labur jasotzen dira.
. 60. Otsoa eta txano gorritxu (L. Iriondo) . 61. Lorea 1 (Kukubiltxo taldea) . 62. Lorea 2 (Kukubiltxo taldea) . 63. Lorea 3 (Kukubiltxo taldea) . 64. Lorea 4 (Kukubiltxo taldea) . 65. Lorea 5 (Kukubiltxo taldea) . 66. Bi anaia eta sorginak (L. Iriondo) . 67. Elkar ezin ikusi (E. Genua) . 68. Lorea 6 (Kukubiltxo taldea) . 69. Lorea 7 (Kukubiltxo taldea) . 70. Lorea 8 (Kukubiltxo taldea) . 71. Lorea 9 (Kukubiltxo taldea) . 72. Alitxi eta Suso (E. Genua)
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak