Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez - Iriondo, Lurdes (1937-2005); Genua, Enkarni; Urbieta, Imanol (1934-2016); Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila; Kukubiltxo Taldea (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Hirugarren zinta honetan 12 bideo labur jasotzen dira.
. 28. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea) . 29. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea) . 30. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea) . 31. Zuhaitz Txikia (L. Iriondo) . 32. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea) . 33. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea) . 34. Lehorrean ala itsasoan (I. Urbieta) . 35. Kikas, Kokos eta Karraka (I. Urbieta) . 36. Ene txakur txikia (I. Urbieta) . 37. Zaunka egiten ez zekien txakurra (E. Genua) . 38. Hamelingo txirularia (L. Iriondo) . 39. Txorimaloa (L. Iriondo).
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak