Pikolo - Zubizarreta, Patxi; Mitxelena, Jokin (Irun : Alberdania, 2008)
Manuel txikia Extremaduratik etorri da Euskal Herrira. Baina Manuel ez da oporretan etorri, Larrañetako kuartelera baizik, aita guardia zibila duelako. Eta Manuel txikiak bere egonaldiaren berri emango digu: kuarteleko bakardadea eta pikondoko txabola, Ebaren adiskitasuna eta Keparen gorrotoa eta, azkenean, basurdeak eta errealitate belgurgarri eta burrunbatsua... Hona hemen haurrek ere irakur dezaketen ipuina, 8-88 urte bitarteko irakurleentzako istorio hunkigarri eta zirraragarria, agian gure inguruari eta gure albokoari desberdin begiratzen lagunduko diguna.
8 urtetik aurrera (gorria)
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Gizarteratzea -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura