Bilbao-New York-Bilbao - Uribe, Kirmen (Donostia : Elkar, 2008)
Haize berria dakar Kirmen Uriberen azken liburuak. Kontagintza-mota ohikoak alde batera utzita, autofikzioaren bidetik jo du bere lehenengo eleberri hau idaztean, errealitateko datuak material literario moduan erabiliz, fikzioaren baliabideen bitartez historia ere istorio bihurtuz eta egilea bera bere kontakizunaren objektu bihurtuz.
Espainiako Narratiba Saria 2009
Keywords: Helduentzako Literatura