Aita Estanixen zeharbideak - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Donostia : Hiria, 2007)
Luis Maria Mujikaren nobelagintzan Aita Estanix da, zihurren, pertsonairik unkigarriena eta egokien tajutuena. Maldan behera abiatu den apaizak, ezin du alkoholaren lurrinetan bere fedea sostengatu. Apaiz eta hordi, Estanixen mozkorraldia, amaitzear dagoen mundu baten paradigma litzateke.
Keywords: Helduentzako Literatura