Mendizaletasun osasuntsu eta segururako eskuliburua - Lizarraga, Kepa; Bizkaia. Foru Aldundia ([Bilbo] : Bizkaia Foru Aldundia, 2025)
Mendiak bizitzea kirola egitea baino askoz gehiago da. Naturan dugun jatorrira itzultzea da. Natura gabe ez baikara ezer. Lan honetan urteetako eskarmentua partekatzen dut, mendiaz osasun eta segurtasun handiagoarekin gozatzen laguntzeko pozean. Liburuak 49 kapitulu biltzen ditu: ibiltzeko erritmo onenak, mendiko portaera, komunikazioak, larrialdiak, oinetakoak, jantziak, motxila, makilak, arriskuak, elikadura edo biziraupenerako oinarriak.
Keywords: Mendizaletasuna; Monografiak