Ni, laiko - Zapiain, Markos; Dolhare Zaldunbide, Katixa; Bereziartua Mitxelena, Gorka; Galarraga, Aritz (Irun : Alberdania, 2025)
Diskrezioaren imitazioa traizionatuz, autobiografiatik asko edaten duen liburu bat idatzi du: "Ni, laiko". Bertan, erlijioarekin harremana duten pasarte biografikoen ondoan, laikotasunaren aldeko aldarria egiten duten orrialdeak bildu ditu, jendarteari dagozkionak erlijiotik askaturiko giza autonomiak erabaki beharko lituzkeela jakitun. Adimen artifizialak sekula idatzi ezingo lukeen liburu honek, sinestuna zein fedegabea, guztiak ere aseko ditu.
Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Zapiain, Markos; Laikotasuna; Saiakerak; Autobiografiak