Mati eta Zugarramurdiko misterioa - Martin Zapirain, Itxaso; Eibar, Eider ([Donostia] : Alai, 2025)
Mati desastre xamarra da eta berandu iritsi da gelakideekin Zugarramurdira egingo duen txangora. Egun berezia izaten ari da goizean goizetik eta gauza arraroak gertatzen ari zaizkio etengabe. Hazkura handia du ipurmasailean eta jarraika duen hots bat entzuten du han eta hemen. Halal eta Lur dira Matiren lagunik onenak dira eta haien laguntza izango du zer gertatzen ari zaion jakiteko. Bizitza zeharo aldatuko dien sekretua deskubrituko dute, baina ezingo diote inori kontatu. Eta zu... gai izango zara Matiri gertatzen zaiona ezkutuan mantentzeko?
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du.
Keywords: Adiskidetasuna; Nerabeak; Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak