Koloreak euskal kulturan [Batxilergoko 2. maila - Filosofiaren historia] (Ikas-egoera) - Fernandez Landaluce, Maite; IRALE (Gasteiz) (Gasteiz : Irale, 2025)
Batxilergoko 2. mailako Filosofiaren historia irakasgaiaren edukia arras zabala da eta hori garatzeko denbora, ostera, oso mugatua. Horregatik, ikas-egoera labur honen bidez euskal kulturaren aipamena egitea izango da gure asmo xumea. Euskal koloreen berezitasuna baliatuko dugu Aro Modernoko eztabaida epistemologikoa aztertzeko abiapuntu gisa. Batetik, euskal koloreak aztertu dituzten egileak eta haien testuak landuko ditugu eta, bestetik, euskal esamoldeek eskainitako lekukotasunari jaramon eginez, koloreek euskal kulturan izan duten zentzua ikusiko dugu. Baliabide hau IRALEren R600 (curriculumaren euskal dimentsioa irakasarloetan eta ikastetxean lantzeko ikastaroa) ikastaroaren bidez sortu da.
Batxilergoa, 2. maila
Keywords: Euskal kultura; Koloreak; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Ikas-egoerak