Bidaia bat 50 urte atzera, aurrera egiteko - Karrera Lopetegi, Garazi; Izagirre Intxauspe, Gurutze; Madinabeitia Nanclares, Lara; Arin Asuabarrena, Nagore; Rodil Jaime, Ainara; Berria (Egunkaria) ([Donostia] : Berria, 2025)
1975eko irailaren 27an, Juan Paredes Txiki eta Angel Otaegi fusilatu zituzten, bata Bartzelonan eta bestea Burgosen [Espainia]. Bermerik gabeko epaiketak izan ziren, eta, 50 urteren ostean, Txikiren eta Otaegiren orbainek bizirik diraute; horiek erakusten ditu BERRIAk ekoitzitako dokumental labur honek. Txikiren eta Otaegiren testuingurua ulertzeko, haiek egondako lekuak bisitatu dituzte BERRIAko langileek, Txikiren familiako bi kiderekin eta Otaegiren bi lagunekin batera.
Elkarrizketatuak: Mertxe Urtuzaga, Luis Mari Gurrutxaga, Xexilio Alegria, Mikel Paredes, Anie Paredes, Magda Oranich, David Fontanals, Adria Guimera, David Fernandez
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz.
Keywords: Otaegi, Angel -- (1942-1975); Txiki -- (1954-1975); Oroimen kolektiboa -- 1975 -- Euskal Herria; Baliabide digitalak; Dokumentalak; Elkarrizketak; Biografiak