Euskaldunak : Kanata, Louisbourg, 1744 - Otero, Xabi (Arraioz (Nafarroa) : Txoria Errekan, 2025)
Jauzarrearen euskal kultura programa Louisbourg gotorlekuko leku historiko nazionalean. Kanada, 1744. Cape Breton uhartean (Eskozia Berria), Mi'kmaq nazioak utzi gabeko Unama'ki izeneko lurraldean. Koloniako biztanleriaren %20 euskalduna zen; euskalduna bigarren nazionalitatea zen frantsesaren ondoren. 2018an Jauzarrea gonbidatua izan zen programaren edukia diseinaitzera, urte bete beranduago, 2019 hasi ginena garatzen Parks Canadako taldean integratuta dauden gure boluntarioekin. Liburuak bizitza haren interpretazioa erakusten du, 1744an girotua, leku Historikoko taldea zorroztasunez birsotzen duena.
Testuak euskaraz, frantsesez, gaztelaniaz eta ingelesez
Keywords: Euskaldunak -- Kanada -- XVIII. m; Monografiak