Bizitza baten txatalak : andre bat lurrari emana - Enbeita, Onintza; Gartziandia, Maitane; Blanco, Dani ([Bilbo] : Argia, 2025)
Hamabi gaineko eta hamabi azpiko izan ziren Feli Madariagaren arreoa. Haiek hartuta joan zen Muxikako Igertu baserrira. Hortik aurrera bizitza ederra eraiki zuen Julian Gabikaetxebarria senarrarekin eta bien artean izan zituzten hiru alabekin. Laurogeita hamar urtetik gora, oraindik ere hezurrek uzten diotenean jorran egitera joaten da ortura. Baserriko lana gogorra omen da, baina lurrak bizitzeko behar izan duen guztia eman dio Feliri. Gure amonen, birramonen edo gure amen bizimodua kontatzen da hemen andre baten ahotan. Baserria bere horretan, erromantizismorik gabe.
Babesleak: Ajangizko Udala, Muxikako Udala
Keywords: Madariaga Torrealdai, Feli; Antropologia; Euskal kultura; Saiakerak