Botila baten historia - Elortza, Tomas; Astrain, Luis (Donostia : Elkar, 1996)
Ikastola bat ezagutzeko aukera izan zuen behin botila batek. Edari goxo batez beteta zegoen hasieran, baina laster hustu zuten ikastolako haurrek. Gero, ordea, ez zuten zakarrontzira bota; haurren mezulari bihurtu zen. Botilak berak kontatzen ditu handik aurrera izan zituen abenturak, politak eta interesgarriak.
8-10 urte (gorria)
Keywords: Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak