Kazetariak gara - Madariaga de la Fuente, Alaitz; IRALE (Dolaretxe) (Bilbo : Irale, 2025)
Ikasegoera honetan Lehen Hezkuntzako 6. mailako ikasleek euskaraz komunikatzeko gaitasuna hobetuko dute euskararen komunikazioaren alor guztietan, hots, idatzizko eta ahozko ulermenean eta adierazpenean. Era berean, informazioa maneiatzen, sailkatzen eta interpretatzen ikasiko dute, ingurune hurbilean gertatzen diren aldaketa eta egoerei erantzuteko.Ikasleek egunkari digital bat sortuko dute, ikastetxeko eta inguruko berriak abiapuntutzat hartuta eta pentsamendu kritikoa landuz. Horretarako, kazetariaren edo ikertzailearen rola hartuko dute, eta inguruaz eta haren aldaketez hausnartuko, euskal kulturarekiko zaletasuna eskuratzeko asmoz.
Lehen Hezkuntza, 6. maila
Keywords: EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Unitate didaktikoak; Ikas-egoerak