Saiakera hautatuak - Peillen, Txomin (1932-2022); Sarrionandia, Joseba; Urrutia, Andres; Euskaltzaindia (Bilbo : Euskaltzaindia, 2025)
Txomin Peillenen adiskidea zen Joseba Sarrionandia. Josebak liburu honekin Peillenek idatzitako saiakera-lan ugariak argitaratu nahi izan ditu. Horretarako, lanen edukia errespetatuz, testuak moldatu eta bateratu ditu. Lanak sei ataletan bereiztu ditu: idazlan autobiografikoak, idazlan antropologikoak, gure hizkuntza, Zuberoako kantari eta idazki zaharrak, literatura garaikidea eta politika itzulinguruak. Halaber, hitzaurrean, Txomin Peillenen bizitza eta lanen zertzelada batzuk eskaintzen dizkigu.
Ondoko testua barne: Atartea / Andres Urrutia (xi-xii. or.)
Keywords: Monografiak