Matematikaren gakoak : Matematika gaitasuna lantzeko : Lehen Hezkuntza 5 - Bosch Argelich, Jordi; Baeza Albalate, Jordi; Goiria, Sara; Ugarte, Maitane (Etxebarri : Zubia, 2022)
"Aritu" koaderno bilduma bat da, Lehen Hezkuntzarako prestatua. Koadernoen xedea da gaitasunen araberako lanean aritzea eta, pixkanaka, horiek lantzen laguntzea. Haurrek autonomiaz egin ahal izango dituzte dimentsio bakoitzari dagozkion fitxak, oinarrizko eragiketak eta haien arauak barneratzeko, problemak ebaztean jakiteko noiz aplikatu behar duten kalkulu mota bat edo beste bat, zenbaki-erlazioekin lotutako trebetasunak lantzeko eta lengoaia matematikoaren bidez zuzen komunikatu ahal izateko. Hori horrela, entrenamendu-fitxak (Matematika gimnastika) eta fitxa ludikoak (Ludoteka) tartekatzen dira jarduera-fitxekin. Guztiak ere ohiko egoeretan eta ikasle hartzaileen bizitza posibleetako pasarteetan kokatuta daude. Koadernoaren amaieran, hiru ebaluazio-proba daude, nahi izanez gero hiruhileko bakoitzaren bukaeran egiteko. Koadernoak emaitzen atal independente bat ere badu, irakasleei edo tutoreei zuzendua. Fitxetan proposatutako jardueren emaitzak jaso dira hor.
Lehen Hezkuntza, 5. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak