Nafarroako euskalkiak : Ameskoako euskara : hiztegia - Arana, Aitor (Donostia : Hiria, 2007)
XX. mendean Nafarroan Garaian galdu ziren hiru euskalkiak ditu langai, nagusiki, "Lingua navarrorum" bildumak. Erronkariera, hegoaldeko goi-nafarrera eta zaraitzuera dira hiru euskalki horiek, garaian garaiko euskalkilarien izendatze desberdinak gorabehera. Irakurleak, horrela, bere eskuetan izan dezake hizkera hauetan idatzita geratu zaigun materiala hiztegi, irakurgai eta ikasliburutan aurkeztuta.
Keywords: Euskara -- Hiztegiak; Euskalkiak -- Nafarrera; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak; Monografiak