Eresia : hil-kanta aitari - Labandibar Arbelaitz, Goiatz (Aduna : Elkar, 2025)
Aitzol Agirre hil da, Euskal Errepublikako lehenengo lehendakaria. Politikari miretsia, plazagizon goraipatua, pertsona maitatua, militante konprometittua, lagun leiala, estatista zuhurra, herrizale suharra... Eta aita? Aitzol Agirreren alaba Talak urruntasun ironikoaren eta min esanezinaren arteak biziko ditu aitaren heriotzaren dolu egunei dagozkien fase eta zeremonia guztiak: etxean, beilatoki intimoan, herriko hil-kaperan, Euskal Herri osoa zeharkatuko duen biran, agur ekitaldi instituzionalean eta mendi tontorretan eskainiko zaion agur herrikoian. Gizon publikoen gabezia pribatuak, familia-ereduak, kausa nobleen alde sakrifikatzen direnak eta beste hainbat gai lantzen ditu egileak, umore bixiz eta behako zorrotzez, eleberri labur baina sakon, esanguratsu bezain dibertigarri honetan.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren laguntza jaso du.
Keywords: Helduentzako Literatura