Josetxo - Etxeita, Jose Manuel (1842-1915); Etxebarria, Aitor; Arejita, Adolfo; Labayru Ikastegia; Bizkaiko Aurrezki Kutxa (Bilbo) (Bilbao : Labayru Ikastegia, 1982)
Itsasertz giroko abentura-elaberri bat da: amodio baten neke-pozak, itsas-ekatxaldiak, itsaslapurrak, euskal baserriko eta Ameriketako bizimoduak ikusten dira Josetxo protagonistearen bizitza bizkor eta eragintsuan zehar.
Testua bizkaieraz
Keywords: Helduentzako Literatura