Willkommen ins baskenland ongi etorri Euskal Herrira (ikas-egoera) - Azkue Urrestilla, Edurne; IRALE (Eibar) (Eibar : Irale, 2025)
Proiektu honekin Euskal Herriko ikasleek euren herrialdea eta kultura hobeto ezagutu dezaten nahi da, ondoren jakintza hori atzerriko ikasleei transmititzeko eta gure herriarekiko interesa pizteko. Ikasleek, taldeka, gure herrialdeari buruzko ahozko nahiz idatzizko aurkezpenak prestatuko dituzte, baliagarriak izan daitezkeen ideia eta gomendioekin. Gero, alemaniarrek lan horri argazkiak erantsiko dizkiete eta booklet edo turismo-liburuxka bat osatuko dute hemen igarotako astean ikasitakoarekin. Baliabide hau IRALEren R600 (curriculumaren euskal dimentsioa irakasarloetan eta ikastetxean lantzeko ikastaroa) ikastaroaren bidez sortu da.
Batxilergoa, 1. eta 2. mailak
Keywords: Euskal kultura; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Programazio didaktikoak; Ikas-egoerak