Fun home : familia-istorio tragikomiko bat - Bechdel, Alison; Sarriugarte, Danele (Tafalla : Txalaparta, 2024)
Alison Bechdelek, bere memoria grafiko aitzindari eta arrakastatsuan, aita zenarekin izan zuen harreman zaila kontatzen du. Bruce Bechdel, pertsona urrun eta zorrotza, ingeles-irakaslea zen, bai eta herriko ehorztetxearen zuzendaria ere -Alisonek eta gainerako senideek "Fun Home" [Poz-etxea] deitzen zioten ehorztetxeari-. Unibertsitatera iritsita, Alisonek, lesbiana zela esan ostean, aita ere gaya zela deskubritu zuen. Aste gutxiren buruan, aita hil egin zen, eta misterio bat utzi zion alabari oinordetzan, argitu zezan. Komikilariaren eskutan, historia pertsonala sotiltasun eta botere itzeleko kontakizun bilakatzen da; indar kontrolatuz idatzita dago, bai eta umorez, erreferentzia literario aberatsez eta xehetasun bihotz.haustailez jantzita ere.
Fun home: a family tragicomic
Keywords: Komikiak; Helduentzako Literatura