Zibilizazio handiak - Auld, Mary; Lombardo, Giulia; Brea, Unai (Aduna : Ttarttalo, 2024)
Nola bizi ziren zibilizazio handiak? Zer egin zuten artean eta zientzietan? Nor gurtzen zuten? Utzi al zuten arrastorik? Ikasi nola bizi zen jendea antzinako Egipton, Grezian eta Erroman, baina baita Txinan, Afrikan eta Australian ere. Ikusi bikingoak beren itsasontzi boteretsuetan, eta apaiz inkak Eguzkiaren Tenpluan sakrifizio bat egiten. Lehengo munduen eta gaurkoaren artean ikusiko dituzu ezberdintasunak, eta baita antzekotasunak ere, iragana ezagutzeak oraina hobeto ulertzen laguntzen digulako. Liburuaren xedea historiaren igaroan munduko bost kontinenteetan izan diren zibilizazio handiak deskribatzea da. Eskertzekoa da, biziki, behingoagatik Historiako lau topikoetara ez mugatzea eta Afrika, Asiaren luze-zabala eta Ozeania mintzagai izatea.
Glosarioa: 60.-62. or.
Gaikako aurkibidea: 63.-64. or.
8 urtetik aurrera (gorria)
Great civilisations
Keywords: Zibilizazioa- -- Historia- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak