Esaera goikoaz behera irauliak : herri-literaturan errefrau-jorran - Arejita, Adolfo (Bilbo : Euskaltzaindia, 2024)
Egileak 100 kontzeptu aurkezten dizkigu, batzuk aipatzea aldera: alperra, garia eta artoa, maiatza, jana eta lana... Kontzeptu horien gainean, edo iraulian nahi bada, sortu diren errefrauak biltzen ditu, nork, noiz eta zer adierazi nahi duen azalduz.
Bibliografia: 355.-366. or.
Keywords: Atsotitzak eta esaera zaharrak; Monografiak