Kantauri [itsasoa] - Mina, Javier; Ramon, Ricardo; Iso, Nuria; Landaluze Iribarren, Jone Miren; Nautilus; 601 Producciones Audiovisuales; Dibulitoon Studio (Donostia : Dibulitoon Studio, 2024)
Webgune honetan izaki bizidunen biologiari buruzko edukiak aurkituko dituzue, baita ekologia eta jasangarritasunari buruzkoak ere. Materialak derrigorrezko bigarren hezkuntzako (DBH) lehenengo mailara zuzenduta daude. Nolanahi ere, materialek dibulgazio-izaera nabarmena dute, eta, gainera, gure urak eta bertako biztanleak dituzte hari nagusi. Beraz, balio handiko eta interes orokorreko materialak direla uste dugu; hortaz, ezagutu ditzazuen animatzen zaituztegu. Disfrutatzea eta asko ikastea espero dugu. Askotariko gaiak jorratzen dituzten 15 bideo daude, betiere Kantauri itsasoarekin harremana dutenak. Webgunean hiru jolas didaktiko ere badaude (Galderak eta erantzunak, nork elikatzen du nor?, eta, non bizi dira?), bideoak ikusterakoan ikasitakoa ebaluatzeko. Horrez gain, bideoen edukien gaineko gida didaktikoa dago, ikasle nahiz irakasleentzako irakurketarako materiala.
DBH, 1. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA Digitala, 2023ko deialdia)
Keywords: Ekologia; Jasangarritasuna; Kantauri itsasoa; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Hezkuntza Baliabide Irekiak (HBI); Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak