Trilogia - Fosse, Jon; Jauregi, Joannes (Aduna : Elkar, 2024)
Asle eta Alida bikote gazte bat dira, haurdun dago Alida, etxetik alde egin behar izan dute, eta ate joka dabiltza herri arrotz batean, aterpe eske. Oihartzun biblikoak dituen abiapuntu horretatik, gizatasunez beteriko istorioa kontatzen du Jon Fosse idazle norvegiarrak, hiru parteko triptiko honetan, ahozko errezitaziotik hurbil dagoen estilo hipnotiko batean. Azken Nobel saridunaren nobela enigmatiko bezain magnetikoa.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren laguntza jaso du.
Trilogien (Andvake, Olavs draumar, Kveldaud)
Literaturako Nobel Saria 2023
Jokin Zaitegi Saria 2024
Keywords: Helduentzako Literatura