72 egun eta soineko bat : Nelly Blyren mundu-bira - Molist, Pep; Hristova, Ina; Diez de Ultzurrun, Itziar (Bilbo : A Fin de Cuentos, 2024)
1889an, imajinaezina zen emakume batek munduari bira ematea. Nellie Blyk, ordea, horixe imajinatu zuen. Kazetari ausart hark Phileas Foggen urratsei segitzea erabaki zuen, eta Jules Verneren "Munduari bira 80 egunean" liburuko protagonistaren ibilbideari ekin zion. Nelliek helburua bete zuen, hain azkar eta zehatz bete ere, non 8 egun sobratu zitzaizkion. Hauxe da bidaia haren kronika: New Yorketik New Yorkera 72 egun, sei ordu eta hamaika minutuan.
8 urtetik aurrera (gorria)
72 dies al món de Nellie Bly
Keywords: Bly, Nellie -- Haur eta gazteentzako liburuak; Munduaren inguruko bidaiak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Emakumeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Biografiak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura