Internet familian : erabilera segururako jarraibideak : gurasoentzat eta beste pertsona heldu batzuentzat (0-3 urte) - Euskadi. Berdintasun, Justizia eta Gizarte Politiketako Saila ([Vitoria-Gasteiz] : Berdintasun, Justizia eta Gizarte Politiketako Saila, 2024)
Gida hau Eusko Jaurlaritzak garatutako bilduma osatzen duten seietako bat da, gurasoei eta tutoreei Interneten erabilera seguruan haur eta nerabeen hezkuntzan laguntzeko. Bakoitza adin-talde jakin batean zentratzen da, eta bere portaera, Internetekiko elkarreragina, arrisku potentzialak eta helduentzako laguntza-estrategiak jorratzen ditu. Gida hau saileko lehena da, eta 0 eta 3 urte bitarteko haurrak ardurapean dituztenei laguntzea du helburu. Informazio interesgarria ere aurki daiteke hurrengo gidan (4-6 urte), pertsona bakoitzak Internet ikasteko eta erabiltzeko erritmo desberdina izan dezakeelakoan. Gida bakoitzaren amaieran edukiaren laburpena, informazio interesgarria eta familian ikasteko eta jolasteko baliabideak agertzen dira. Gainera, eskura dituzu gida guztietan komunak diren zenbait dokumentu, horien artean hiztegi bat aurkituko duzu, hitz teknikoen azalpenekin, gaiarekin erlazionatutako interesezko baliabide batzuk, eta gida hauek elaboratzeko erabilitako bibliografia.
Bibliografia: 26. or.
Keywords: Sare sozialak; Internet; Internet eta haurrak; Internet -- Segurtasun-neurriak; Informazio eta komunikazioaren teknologia berriak (IKT); Monografiak; Baliabide digitalak