Hideane eta bere lagunak - Bastida Lizaso, Ane; Beltran de Lubiano, Nadia (Berriozar : Denonartean, 2023)
Ane Bastida Lizasok ipuin hau idatzi zuenean bere etxean konfinatuta zegoen. Hitzen konfinamendu horretatik sortutako ideia, emozioz betetako istoria bilakatu zen Hideane eta bere lagunekin. Lortuko du gure protagonistak herriko koloreak berreskuratzea? Ipuina bukaera arte irakurriz jakingo duzuen lortuko duen ala ez, bitartean bidaia disfrutatzera. Hideane, Kastorrena baserrian bizi da, Zaldibarren, bere ama eta lagunekin. Bapatean laino gris eta erraldoia ikusi dute. Nork lapurtu digu eguzkia?
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Emozioak eta sentimenduak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak