Hamarreko bitxia - Abril, Jon; Aizpurua Olaizola, Maite; Alkaiza, Saioa; Arocena, Maddi; Egia, Lutxo; Etxeberria Elortza, Idoia; Jimenez, Edorta; Perez, Maitane; Sarasola, Gaizka; Urien Telletxe, Ainhoa; Udalbiltza ([Andoain] : Dijitalidadea, 2024)
Euskal Herria kontatu. Ahots anitzek kontatu. Batak besteari kontatu. Lokaletik unibertsalera kontatu. Herriz herri kontatu. Tokian tokiko iragana, oraina eta etorkizuna irudikatu. Imaginario berri bat sortu, euskaldunok euskaldunontzat. Geuretik sortutako memoria eta historia. Hamar idazle hamar herri edo herri-multzotan murgildu dira, hamar istorio sortzeko, mila ahots eta bizipen entzun ondoren hamar kontakizun osatzeko. Hamarreko bitxian, geuretik geurea kontatu dezagun, geuretik sortu eta irudikatu dezagun.
Odolustu / Jon Abril Olaetxea (Atharratze) ; Esnatze basa / Maite Aizpurua Olaizola (Araitz-Larraun-Betelu) ; Arrazoiak / Saioa Alkaiza Guallar (Berriatua) ; Gollebarren erroak luze / Maddi Arocena (Ziortza-Bolibar) ; Lisboako lausoa / Lutxo Egia (Segura) ; Bai, koanto! / Idoia Etxeberria Elortza (Zaldibia-Ataun) ; Alkolean / Edorta Jimenez (Mutriku) ; Piztiak esnatzen direnean / Maitane Perez (Ajangiz-Errigoti-Muxika) ; Desagertzen / Gaizka Sarasola (Larrabetzu) ; Mapa ez da lurraldea / Ainhoa Urien Telletxe (Mendabia-Lodosa-Sartaguda-Andosilla-Sesma)
Keywords: Ipuinak; Helduentzako Literatura