Herri inauteriak : haurrentzako ipuinak - Atxukarro Estomba, Bakarne; Zubialde, Izaskun; Alonso, Aitziber (Tafalla : Txalaparta, 2023)
Hartza, Mari Trapu, momotxorroak, joaldunak, damak, ikazkina... Horiek dira herri inauterietako pertsonaietako batzuk. Baina, nortzuk dira? Zer adierazten dute? Belaunaldiz belaunaldi gure kultura osatzen duten pertsonaia, mito eta kondairen parte dira, mitologiako beste izakien gisan. Historian zehar, gure arbasoek naturan gertatzen diren fenomenoak, ingurua eta mundua bera ere mitologian oinarrituz ulertu dituzte. Ezagutza eta istorio horiek ahoz aho heldu dira guganaino eta lan honek ere ondare kultural hori transmititzen jarraitzeko helburua dauka.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Inauteriak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Neguko jaiak -- Euskal Herria; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak