Euskarazko ahozko jarduna Nafarroako gaztetxoen artean : egoera eta aukera berriak - Aleman Astitz, Sagrario; Olasagarre Mendinueta, Yolanda; Ramos Alfaro, Rosa; Lasa Agirrezabal, Xabier; Barandiaran, Ander; Lakasta Perez-Iltzarbe, Esther; Ablanedo, Ane; Lertxundi, Anjel; Euskaltzaindia. Jagon Saila (Bilbo : Euskaltzaindia, 2023)
Nafarroako gaztetxoen arteko ahozko jarduna baino ikuspegi orokorragoa ematen da hemen, antzeko arazoa baita Euskal Herri guzian. Aditu eta arituen iritziak eta gogoetak jaso dira, oso ikuspegi eta abiapuntu diferenteetatik eginak. Aditu gisa egin nahi edo egiten ari diren proposamenen eta proiektuen berri eman digutenak; euskararen normalizazioan ahozko jardunak duen garrantziaz gogoeta egin dutenak; irakaskuntzan nola heltzen dioten arlo honi eta zer planteamendu egiten duten adierazi digutenak. Baita eskolaz kanpo zer ekimen eramaten diren aurrera azaldu digutenak ere, hain zuzen ere, ikastola eta eskoletan euskaldundu diren haurrek eta gazteek euskarazko sarea izan dezaten.
Edukia: Sarrera / Sagrario Aleman - Ikasleen ahozko komunikazioa eskolan lantzeko aukerak eta oztopoak / Yolanda Olasagarre Mendinueta - Ahozko gaitasuna eta hizkuntzaren atxikimendua komunikazioaren jokalekuan / Rosa Ramos Alfaro - Denok izan behar dute hizkuntza-irakasle / Xabier Lasa Agirrezabal - Hezkuntza ez-formala euskal eragileak sortzeko bide / Ander Barandiaran - Euskaraz kilika : Nafarroako gaztetxoen ahozko jarduna lantzeko baliabidea / Esther Lakasta - Euskara-irakasle etsitu baten gogoeta kaiera... / Ane Ablanedo Larrion - Ahozkotasuna, belarritik ahora / Anjel Lertxundi
Keywords: Hezkuntza -- Nafarroako Foru Erkidegoa; Euskara -- Alderdi sozialak -- Nafarroako Foru Erkidegoa; Soziolinguistika; Ahozkotasuna; Monografiak