Gizadiaren oren gorenak : hamalau miniatura historiko - Zweig, Stefan (1881-1942); Matauko, Edorta; Ibarzabal Salegi, Nerea (Iruñea : Katakrak Liburuak, 2023)
Artista bakar bat ere ez da eguneko hogeita lau orduetan etenik gabe artista. Lortzen duen funtsezko guztia, iraunkor guztia, ohiz kanpoko inspirazio-une bakanetan gertatzen da beti. Stefan Zweig, hitzaurrean Ez omen dago idazlerik Historiaren esku fina gaindi dezakeenik, eta badirudi Stefan Zweigek harexentzako prest utzi zuela liburu honetako azken eszena; Wilson zaharra etxera bueltan, behe-lainoa kontinenteen artean, jendea mutu. Datorrela Historia orain, eta segitu dezala idazten, dio Zweigek, ni ez bai-naiz ausartzen. [Nerea Ibarzabal, hitzatzean]
Sternstunden der Menschheit
Keywords: Helduentzako Literatura