Ispastertarrak berbaz berba - Labayru Fundazioa; Morente, Enrique; Ispaster. Udala (Bilbao : Labayru Fundazioa, 2023)
Ispasterren, udalak herrian egun erabiltzen ez diren berba nahiz esaera zaharrak berreskuratzeko eta biltzeko saiakera egin du, herritarrekin hartu-emanean. Buzoi bat ipini dute, ispastertarrek tokian tokiko hitzak zein esaerak eta horien esanahiak bertan utz ditzaten. Herritarrek ez dute hutsik egin, eta 200 proposamenetik gora utzi dituzte buzoian; horiek guztiak batu, eta bilduma batean atonduko ditu udalak. Hiztegitxoa hiru atal nagusitan antolatu da. Lehenengoan, baserriaren inguruko berbak jorratu dira. Bigarren atalean, etxeko eta kaleko hartu-emanetan edo tratuan erabilitako berbak eta baita olgetei ere lekua egin zaie. Hirugarren atalean, handik eta hemendik horretan, eguneroko hiztegiko gai desberdinetako berbak batu dira.
Keywords: Baserriak; Euskalkiak; Ispaster -- Hiztegiak; Monografiak; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak