Moby Dick - Melville, Herman (1819-1891); Garzia Garmendia, Juan (Donostia : Balea Zuria, 2023)
Herman Melvilleren lan ezaguna itzuli du Juan Garziak, urte luzeetako lanaren ondoren. Literaturaren klasiko handienetako bat, nobelarik enblematikoenetakoa. Hala ere, hitzaurrean itzultzaileak esaten duen bezala, lehenik eta sakonenik, poeta zen Melville. "Poeta, ez alferrik eredu zuen harako beste erraldoi hura bezala --Shakespeare--; poeta, alegia, hitzaren jatorrizko zentzutik hasita: sortzaile. Sortzaile hitzezko bikain (eledun irudimentsu) eta, biak ala biak, hitz-sortzaile itzel (irudimendun eletsu)".
Keywords: Helduentzako Literatura