Apika-Steam energia - Onaindia Urrutibeaskoa, Ainhoa; Irueta Lecue, Miren Arantzazu; Perez Sancho, Sandra; Iametza interaktiboa SL (Lasarte-Oria, : Iametza Interaktiboa SL, 2023)
Lehen Hezkuntzako lehen eta hirugarren zikloetan energiaren erabilera eta kontsumo arduratsuaren inguruko lanketa egiteko gida didaktikoa. Lanketaren oinarria 2030 Agenda programan dago eta Garapen Jasangarrirako Helburuetako 7. Helmugan: Energia irisgarria eta ez-kutsagarria. Horrez gain, gaur egungo erronkei erantzun bat emateko pentsamendu konputazionalak daukan garrantzia izugarria denez, gaitasun hori landu nahi da baita ere gida berean. Irakasleentzako gida didaktiko honetan, argudiaketa kurrikularra, metodologia, lanketa-prozesua eta ebaluazioa egiteko tresnak eta baliabideak aurkitu ahal dira.
Lehen Hezkuntza, lehen eta bigarren zikloak
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 2.0, 2022ko deialdia)
Keywords: Kontsumo arduratsua; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak