Matematika : [Lehen Hezkuntza 3] : Joko-moko! : Jokoentzako txantiloiak eta txartelak - Artolazabal, Amaia; Arana Ruiz de Egino, Leire; Puertas, Miren; Aramendi, Juanma; Arana, Unai; Larreta Bereziartua, Aritz (Donostia : Ikaselkar, 2023)
KIMU proiektuak ezagutza matematiko sendoa eraiki eta eraginkortasunez erabili ahal izateko; matematikaren berariazko pentsamendu- eta adierazpen-moldeek eta oinarri sendoko arrazoiketek duten garrantzia agerian jartzen ditu. Askotariko estrategiak erabiliz, prozesuari garrantzia emanez eta matematikarako konpetentzia garatzeko hainbat ikaskuntza-testuinguru landuz. Honako hauek, hain zuzen, jolasetik abiatuz, matematikarako konpetentzia garatzeko aukera ematen duten proposamenak dira. Joko arautuak dira, nahiz eta arauak malguak diren eta egokitzeko aukera ematen duten. Lehiakorrak zein kooperatiboak izan daitezke; binaka, talde txikian zein talde handian aritzeko modukoak. Erabilera malgua ahalbidetzen dute.
Jokoentzako txantiloiak eta txartelak
Lehen Hezkuntza, 3. maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2023ko deialdia)
Keywords: Jolas didaktikoak; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak