Euskal Gramatika praktikoa [1] : azalpenak : lexikogintza, deklinabidea, izen eta aditz sintagma, aditza, perpausak, ortografia - Butroe, Joseba; Pedro, Jokin de (Donostia : Erein, 1988)
"Euskal gramatika praktikoa" euskararen oinarrizko gramatika deskriptiboa da, gaurko euskaran oinarritua, batuaren ereduari loturik, honetan, Euskaltzaindiaren hizkuntz erizpideei tinko eta zorrotz eusten diena. Gaiz gaiko ariketa multzoaren bidez --erantzunak eta guzti-- gainera, areagotu egiten da helburu didaktikoa, irakurlearen lan gidatuaren bidez Gramatika Praktiko hau hizkuntza lantzeko metodo baliagarri gertatuz. Praktikotasun horri begira jarri zaio, hain zuzen ere, eranskin gisako Ortografia atala, balizko ikaslearen idazkera-lagungarri.
Keywords: Euskara -- Gramatika; Monografiak