Bihotza alderantziz zuen barraskiloa - Popova, Maria; Zhu, Ping; Garmendia Munduate, Larraitz (Bilbo : A Fin de Cuentos, 2023)
Zientzialari erretiratu batek, barraskiloen aditu bati egindako irrati-elkarrizketa bat entzun berritan, lorategiko barraskilo oso arraro bat topatu zuen halabeharrez: haren oskoleko kiribilak ez zuen gainerakoek bezala bira egiten, baizik eta kontrako zentzuan. Alegia, eskuin aldera egin beharrean, ezker aldera. Maria Popovaren liburu liluragarri honek, zeina The Marginalian blogean idazteagatik ezaguna baita, barraskilo txikia kaxa eroso batean ikertzaileari bidaltzea erabaki zuen zientzialari jakintsuaren istorioa kontatzen du, "haren berezitasunak sekretu ederren bat gordetzen bazuen, sekretu hura agerian jartzea espero izanda"... eta baita keinu txiki horrek eragin zuen guztia ere.
7 urtetik aurrera (urdina)
The snail with the right heart, a true story
Keywords: Bizitza; Maitasuna; Desberdintasunaren onarpena; Barraskiloak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Album ilustratuak; Ipuinak